Президент України Володимир Зеленський нагородив державною нагородою священнослужителі Мукачівської греко-католицької єпархії Мілана Шашіка. Нагороду передали разом з вінком від президента, який встановили потім поруч з труною покійного.

Указ Зеленського про нагородження Мілана Шашіка Фото: скріншот

Як з'ясувалося, Зеленський підписав Указ про нагородження єпархіального єпископа Мукачівської греко-католицької єпархії Мілана Шашіка орденом "За заслуги" II ступеня (посмертно) за багаторічну плідну церковну і благодійну діяльність.

Покійний Мілан Шашік Фото: соцмережі

Крім того, Володимир Зеленський висловив співчуття з приводу раптової смерті Мілана Шашіка.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Варто відзначити, що Мілан Шашік раптово помер ще 14 липня. Причиною смерті священнослужителя став тромб. Єпископ-помічник Ніл Лущак розповів, що єпископ відчув себе погано ще вранці 14 липня. Він звернувся до лікарні, там йому зробили аналізи і провели дослідження, а ввечері у нього відірвався тромб, і він помер. На момент смерті йому було 67 років.

Нещодавно Знай повідомляв, що президент Володимир Зеленський нагородив з нагоди Дня Конституції культурних діячів країни. У списку опинилася і мешканка Тернопільщини Глава держави підписав указ про вручення нагород Марії Процев'ят. Жінка внесла особливий внесок у розвиток музики, тому вона отримала звання народної артистки України. Марія Процев'ят викладала камерний спів на кафедрі вокалу і отримала звання доцента. З 1990 року Марія Процев'ят є творцю і керівником хору української національної пісні «Вирлы». Її сольними виступами заслуховувалися у багатьох країнах.

Крім того, Знай писав, що Зеленський нагородив медика з Тернопільщини. Директор тернопільської комунальної лікарні №2 Ростислав Левчук отримав нагороду і звання «Заслужений лікар України». Звання медика присвоїли честь професійного свята.

Нещодавно Знай передавав, що Зеленський вручив почесну нагороду співачці Тіні Кароль. Вона стала володаркою ордена Княгині Ольги 3 ступеня. Після цього співачка подякувала всім, хто допоміг їй заробити нагороду – команді, колегам, глядачам.