Чернівецький міський голова Олексій Каспрук був відсторонений від посади. Після цього він повинен був передати печатки, ключі від сейфа і кабінету секретарю міської ради, але він цей процес довго затримував. Про це пише Суспільне з посиланням на кореспондентку, працює в міськраді Чернівців.

Олексій Каспрук не передав до друку, які необхідні секретарю міськради для запевнення фінансових документ і здійснення інших дій. Проте пізніше стало відомо, що колишній мер Чернівців все ж передав печатки і ключі через свого представника, хоча повинен був зробити це сам.

Екс-мера Чернівців чекали півдня в мерії, але він так і не з'явився. Пізніше він прислав свого радника, який приніс печатки і ключі. Такий вчинок дивний ще й тим, що Каспрук та секретар міськради Проданий ще під стінами Верховного суду України обговорили процедуру передачі печаток і ключів.

Після того, як Каспрук не з'явився в ратуші особисто, було прийнято рішення відкрити сейф з печатками і змушені були оформити весь процес передачі справ комісійно.

Олексій Каспрук дав коментар Суспильному і розповів, що він не може приїхати, так як у нього призначена зустріч. Також він пояснив відмову прийти в мерію тим, що там більше не працює.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Відсторонений з посади міського голови Олексій Каспрук не передав печатки секретарю міської ради

Відсторонений з посади міського голови Олексій Каспрук не передав печатки секретарю міської ради Василю Продану. В юруправлінні кажуть, він має зробити це особисто, натомість делегував представника Детальніше: https://cutt.ly/BaYlHEb

Geplaatst door Суспільне Буковина op Maandag 20 juli 2020

Варто відзначити, що в минулу п'ятницю Олексія Каспрука від посади мера усунув вже Верховний суд України. Засідання тривало довго, а сторони відстоювали свої позиції. Касаційна скарга була подана Чернівецькою міськрадою. В ній секретар міськради вимагав, щоб Верховний Суд визнав протиправним рішення про відновлення на посаді суду першої інстанції. Перед цим рік тому міськрада відсторонив мера від посади голосуванням депутатів. Однак Олексій Каспрук відновився на посаді за рішенням суду.

Знай повідомляв, що Верховний суд став на бік мерії і зняв з посади Олексія Каспрука. Судді прийняли рішення відправити справу про скасування відсторонення від посади мера на додатковий розгляд до 7 адміністративного суду. Таким чином, рішення суду першої інстанції залишається в силі.

Нещодавно Знай передавав, що в Чернівцях назріває Апокаліпсис по всім напрямкам. У місті зруйновані і не ремонтуються дороги, а також на вулицях і у дворах ростуть гори сміття. Мер абсолютно нічого не робить для вирішення даних проблем. Городяни почали виходити на акції протесту, щоб привернути увагу до проблеми.