У Чернівцях викрили схему наживи ув'язнених в СІЗО. Правоохоронці з'ясували, що укладені розміщували в мережі оголошення про продаж речей і брали з покупців завдаток. Про це повідомляє Магнолія ТВ у програмі «Шахрай.UA».

Як з'ясувалося, укладені під варту «продавали» велосипеди, мопеди та інші товари. Всіх покупців вони просили перерахувати їм завдаток, а після цього зникали. Довірливі українці перераховували гроші на вказані реквізити. Правоохоронці з'ясували, що укладені встигли виманити гроші у 9 українців. За таке правопорушення їм світить збільшення терміну перебування за гратами.

Варто нагадати, що у багатьох українців гроші зникають з банківських карт. Зокрема, це відбувається з-за довірливості й переляку. Шахраї представляються співробітниками банків і кажуть, що картка заблокована. Після цього вони вимагають повідомити цифри з СМС, які приходять на телефон власника картки. Подібна схема діє донині, але на ній шахраї не думають зупинятися.

віднедавна з'явилися нові способи отримати гроші в українців. Тепер повідомлення розсилають через мессенджер Facebook. Коли користувач натискає, щоб переглянути повідомлення, його просять ввести логін і пароль від банківського рахунку в Приват24. Так шахраї отримують персональні дані держателя карток і рахунків і доступ до його фінансів. При цьому в Приватбанку ще раз зазначили, що вони ніколи не розсилають повідомлення у мэссенджерах і не просять паролі і логіни клієнтів.

Знай розповідав, як житель Одеської області зміг обдурити термінали і банкомати і нажитися на цьому. Як стало відомо, він розрізав купюру в 200 грн і приклеїв до неї мотузку скотчем. Хлопець поповнював цією купюрою рахунок мобільного телефону через термінал, а потім витягав її назад. Таким же чином він поповнював банківські картки та рахунки, а потім знімав гроші з цих карт.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що в Маріуполі Донецької області виявили та припинили роботу шахрайського колл-центру. В ньому працювало 35 осіб. Вони обманним шляхом отримували персональні дані людей, а потім знімали гроші з банківських рахунків. Зловмисники працювали центрі міста і маскувалися під інтернет-магазин.