У Чернівцях закрили міські пляжі на річці Прут через невідповідність води санітарним нормам. До такого висновку прийшли фахівці обласного лабораторного центру. Вони перевірили на безпеку всі місця відпочинку чернівчан, пише Чернівецький промінь.

Так були взяті проби ґрунту та води на 7 пляжах на річці Прут, в межах міста. Зокрема, перевірці піддалися міські пляжі, ТРК «Лижна траса», «Хвиля» у Магалі, «Сонячний берег» у Боянах. Також були перевірені бази відпочинку «Аква-плюс», «Берег любові» і «Рутка».

Крім того, фахівці перевірили 4 зони рекреації на берегах річки Дністер у Новодністровському і Застанівському районах. За результатами перевірки не відповідають снаитарным нормам пляжі на річці Прут в межах міста Чернівці.

Пляжі у Чернівцях Фото: Чернівецький промінь

Варто відзначити, що в містах регулярно перевіряється вода і грунт пляжів на відповідність нормам. Так в Одесі пройшла чергова перевірка. Туристам не рекомендують купатися на трьох пляжах, які розташовані в межах міста. За результатами перевірки Одеського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я України, вода на пляжах міста відповідає необхідним вимогам.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Аналогічна ситуація була зафіксована в Києві. Там киян попередили про небезпеку купання на міських пляжах на Дніпрі. Госпропотребслужба виявили порушення санітарних норм. Порушеннями назвали невідповідні контейнери для сміття, відсутність нового піску на пляжах, а також брудна вода в питних фонтанчиках.

Нещодавно Знай передавав, що програма «Ревізор» перевірила пляжі Затоки. На популярному курорті програма побувала ще в минулому році і показала, як виглядають кращі готелі всередині, оцінила сервіс на пляжах і безпека водних атракціонів.