29 липня у Чернівцях відбулося засідання міської комісії з ТЕБ та НС. На цьому заході обговорювалося питання відкриття дитячих садків з урахуванням тимчасових правил карантину та протиепідемічних заходів. Про це повідомляє Чернівецький промінь.

З 3 серпня планується відновити навчально-виховний процес у дитячих садках міста. Також буде забезпечено дотримання тимчасових рекомендацій проти поширення коронавіруса.

На даний момент дозволено працювати не всім дитячим садкам. У прес-службі Чернівецької міськради розповіли, що відкриються тільки садочки №2,9,10,30,41,44 і «Берегиня». У обох батьків повинні бути довідки з роботи про те, що вони зайняті цілий день.

Після цього міське управління освіти буде подавати графік відкриття та інших дитячих садів. 1 серпня перед відкриттям дошкільних установ їх перевірить спеціальна комісія на предмет їх готовності приймати дітей в умовах епідемії. До складу цієї комісії увійдуть співробітники Госпродпотребслужбы.

Варто відзначити, що в. о. міністра освіти Сергій Шкарлет заявив, що всі діти повинні сісти за парти з 1 вересня. До появи рішення уряду про формою навчання розглядалися три можливих сценарії – дистанційна, очно-заочне і традиційне навчання за партами. Зараз відомо, що діти будуть вчитися в школах, а Україну поділять на 4 зони у відповідності з епідеміологічною ситуацією. У всіх зонах, крім червоної, діти будуть навчатися в школах.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році
Показати ще

Знай повідомляв, що в Харкові діти, вчителі та батьки вийшли на протести проти дистанційної освіти.

Нещодавно Знай передавав, що в Дніпрі відкрилися дитячі садки.