Чернівці і Київ з'єднає швидкісний поїзд. Таке рішення було прийнято під час засідання в. о. члена правління «Укрзалізниці» Романа Веприцького з представниками інвесторів. Про це пише Про Захід.

Під час зустрічі керівництва Укрзалізниці з потенційними інвесторами обговорювалися й інші більш важливі питання. Так, говорили про будівництво сухого порту на станції Вадул-Сірет, про можливу електрифікація ділянок між Кам'янець-Подільським і Чернівцями і між Чернівцями та Вадул-Сиретом. Також обговорювалося питання збільшення пропускної здатності ділянки залізниці між Гречанами і Кам'янець-Подільським.

У Чернівцях готуються запустити швидкісний поїзд Фото: Укрзалізниця

Питання про будівництво прямого сполучення між Чернівцями та Києвом піднімав губернатор Сергій Осачук під час візиту на Буковину президента Володимира Зеленського. Глава держави пообіцяв, що питання буде вирішено і знайдені інвестори ще на зустрічі з бізнесом.

Варто нагадати, що проблема сполучення між Чернівцями, Львовом і Києвом посилилася під час карантину, коли "Укрзалізниця" припинила транспортне сполучення по всій країні. Однак після ослаблення карантину рух поїздів до Чернівців не відновилося.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Питання про відновлення руху транспорту були поставлені на черговому засіданні комісії з ТЕБ та НС. В результаті Укрзалізниця запустила три поїзда Чернівці-Одеса, Львів-Чернівці і Київ-Чернівці.

Нещодавно Знай передавав, що Укрзалізниця, згнітивши старими локомотивами, виходить з карантину. З 31 липня українці зможуть відправитися в інші області на 17 поїздах. Також будуть відновлені регіональні рейси в центральних областях.