На Буковину знову обрушилася негода. На цей раз сильний вітер і дощ випробували на міцність одразу кілька сіл. Ураган зривав дахи і руйнував будівлі, а дощ заливав усе навкруги. Негода вирувала в Старожинецком районі Чернівецької області.

Найбільш сильні пошкодження вітер залишив у селах Глибочок, Снячив, Великий Кучурів і Старі Броскивцы. У цих селах вітер, град і дощ пошкодили дахи житлових будинків, школи і навіть знищили посіви на полях. У селі Старі Броскивцы вітер позносив покрівлі з 200 будинків і зі школи. 30 будинків залишилися без дахів повністю. У цьому ж селі вітер і град знищили 50 гектар посівів пшениці.

Крім того, вітер валив дерева і рвав дроти. Без електропостачання залишилися сотні будинків.

Варто нагадати, що у Кирилівці Запорізької області стався зсув ґрунту. Величезний шматок грунту сповз на літнє кафе і на пляж. Це сталося після того, як протягом кількох днів у регіоні вирували дощі та грози. Ґрунтові води піднялися і затопили вулиці курортних селищ на Федотовій косі, сам селище Кирилівка та інші населені пункти. Також пішла під воду дорога, яка з'єднувала материк з островом Бірючий.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Крім того, на Хмельниччині також були зафіксовані аномальні природні явища. Тут пронеслися сильні урагани. Через негоду в Шепетівці відключили подачу води в житлові будинки, вітер і дерева порвали дроти і повалили електроопори. Вітер зривав обшивку з будинків і пам'ятників, пошкодив покрівлі будинків.

Нещодавно Знай передавав, що під ударом стихії виявилися також Рівненська і Волинська області. В результаті на вулицях утворилися річки, підтопило будинки. Вітер валив і ламав старі дерева з-за цього постраждали припарковані автомобілі і порвали дроти.