"Чернівціводоканал" оголосив про намір укласти договір за переговорною процедурою з ТОВ «Гарнобуд» на проведення аварійно-відновлювальних робіт на підземному водозаборі «Біла» в м.Чернівці.

Водозабір частково постраждав внаслідок повені і зараз не функціонує.

У 2018 році Водоканал вже виконував поточний ремонт водозабору за рахунок власних грошей, коштував він тоді декілька сотень тисяч гривень. Тоді причиною зупинки водозабору було те, що у водозабір почали поступати поверхневі води, а не підземні.

Очікувана вартість договору на проведення робіт зараз складає 5,968 млн.грн., а це фактично відповідає виділеній з бюджету м.Чернівці сумі в 6 млн.грн.

Обидві ситуації, звичайно, не є тотожними, але якщо під час повені не постраждало насосно-силове обладнання, то розчистка водозабірних галерей і прочистка труб не може коштувати 6 млн.грн. Поки немає договору невідомо що саме планують зробити, але за ці гроші реально замінити окремі ділянки водогону.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Фірма «Гарнобуд» зареєстрована у Львові у січні 2020 року, їй тільки пів року. З того часу фірма має лише 3 діючих договори на суму 5,1 млн.грн. на виконання ремонтних робіт.

Викликає сумніви, що фірма зможе якісно відремонтувати водозабір за 60 місяців.

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що Під Чернівцями облаштовують гігантський дендропарк - легені для України

Також портал «Знай.uа» писав, що У Чернівцях та на Рівненщині лютує вірус, зараза з Китаю скосила десятки українців

Також портал «Знай.uа» писав, що Під Чернівцями у горе-батьків відібрали малечу - старший брат замінить батька та матір

https://www.youtube.com/watch?v=LrrHL_nBUtw