У Чернівецькій області можуть запровадити обов’язкове щоденне виконання Гімну України учнями та педагогами закладів загальної середньої освіти.

Відповідний проект рішення зареєстрували депутати фракції "Свобода" в Чернівецькій обласній раді.

Проект обов’язкового щоденного виконання Гімну України, скріншот

"Забезпечити обов’язкове виконання учнями, вихованцями, педагогічними працівниками у закладах загальної середньої освіти Державного Гімну України на початку кожного навчального дня та під час проведення урочистих заходів", – говориться у проекті рішення.

Аналогічне рішення нещодавно ухвалили депутати Київради.

Нагадаємо, що у Кіцманському районі Чернівецької області, який віднесли до "червоного" рівня небезпеки поширення COVID-19, посилили карантинні обмеження.

Голова Кіцманської райдержадміністрації Олексій Добровольський повідомив, що в районі закрили усі кафе й ресторани, призупинили роботу ринків та магазинів, крім продуктових відділів, а також зупинили роботу громадського транспорту.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Загалом, ми дотримувалися тієї постанови, яка видана урядом. У неділю, 2 серпня, ми провели засідання районної комісії з питань ТЕБ та НС. На ньому звернули увагу на те, що в першу чергу необхідно закрити кафе і ресторани, які виявилися розсадником цієї коронавірусної хвороби. Призупинили також роботу торговельних закладів, ринків, окрім продуктових рядів. Також зупинив роботу і громадський транспорт. Хоча намагаємось організувати довезення медиків та працівників установ, які забезпечують роботу громад району. Магазини продають лише продукти та товари першої необхідності", - розказує голова РДА.

Раніше портал «Знай.uа» писав, що З Чернівців зникнуть кіоски з кавою і цигарками

Також портал «Знай.uа» писав Вибори мера у Чернівцях - Продан розповів, хто може сісти в крісло Каспрука

Також портал «Знай.uа» писав, що Садовий закатає в асфальт мільйон перед виборами