4 серпня 2020 року, за ініціативи МОЗ на базі Національного медичного університету ім. О. О. Богомольця, відбулася нарада з представниками регіональних управлінь, департаментів охорони здоров’я та працівниками госпіталів ветеранів.

Обговорювалися питання діяльності, фінансування та проблем у роботі цих медичних закладів.

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов відзначив, що якщо у першому кварталі 2020 року фінансування госпіталів ветеранів здійснювалося за цільовою медичною субвенцією, то з квітня вони перетворилися на комунальні некомерційні підприємства і уклали угоди з НСЗУ на три квартали 2020 року на загальну суму 377,065 млн. грн. при мінімальній потребі 648 млн. грн.

Таким чином, госпіталі недоотримають цьогоріч майже 272 млн грн.

Міністерство охорони здоров’я наразі проводить активну роботу, щоб ліквідувати цей дефіцит.

Степанов розповів, що незабаром буде розроблено новий пакет послуг із підтримки закладів для ветеранів. Після затвердження Мінфіном типових планів розвитку госпіталів вони зможуть підписати додаткові пакети послуг для дофінансування за програмою медичних гарантій.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Зі сторони Чернівецької області були представники: заступниця директора Департаменту охорони здоров’я ОДА Світлана Польова, керівник економічного підрозділу ДОЗ Олександр Грегуцак, а також заступники начальника обласного госпіталю ветеранів Катерина Шестакова і Діана Кучерява.

Департамент охорони здоров'я Чернівецької ОДА повідомляє, що на сьогодні загальний обсяг недофінансування ОКНП «Чернівецький обласний госпіталь ветеранів війни» складає 6,9 млн. грн.

Раніше портал «Знай.uа» писав про те Вибори мера у Чернівцях - Продан розповів, хто може сісти в крісло Каспрука

Також раніше портал «Знай.uа» писав, що Садовий закатає в асфальт мільйон перед виборами

Також портал «Знай.uа» писав, що Тернопіль і Луцьк повстали проти карантину, жодної логіки: "Поки "велюрові" ресторани працюють..."