Галина Ковальчук, інфекціоністка Хотинської центральної районної лікарні отримала Медаль Святого Пантелеймона, найпрестижнішу нагороду у медичному середовищі, у номінації «За лікарське мистецтво».

Про це повідомляє Чернівецька ОДА.

Також, професор Карл-Фрідріх Кльотц, проректор з навчальної роботи Університету міста Любек (Німеччина), претендент на Орден Святого Пантелеймона від Буковини отримав прославу. Його висували у номінації «За досягнення в міжнародному співробітництві в охороні здоров’я».

«Цього року відбір відбувався в особливих умовах, під час карантинних обмежень. Регіональна рада визначалася із кандидатами на здобуття відзнаки дистанційно. Це було незвично, але у нас усе вийшло», – розповіла голова Регіональної ради Ордену Чернівецької області Наталія Гопко.

Галина Ковальчук саме напередодні епідемії коронавірусу обрала фах інфекціоніста і вже дуже швидко змогла набути усіх необхідних навиків для боротьби з цією страшною недугою.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Галина розповідає, що робота з хворими на COVID-19 – це колосальний досвід, працювати інфекціоністом їй подобається.

«Я сімейний лікар, однак, попрацювавши кілька років, відчула, що ця спеціальність мені не до душі. Тож стала стажером у інфекційному відділенні Хотинської лікарні та почала навчатися на п’ятимісячних курсах, щоб змінити фах.

Саме у цей час прийшла епідемія коронавірусу. Було важко, роботу поєднувала з навчанням. Однак це розвинуло витримку, я навчилася бути самостійною та відстоювати свою думку», – розповіла Галина Ковальчук.

Лауреатка Медалі Святого Пантелеймона стала другою буковинкою, яка удостоїлася такої високої нагороди.

Також до цього Орден Святого Пантелеймона отримував військовий лікар Владислав Трепко, якого посмертно відзначили у номінації «Взірець служіння суспільству».

Раніше портал " Знай.ua" писав про те, що Держава заплатить родині запорізького лікаря, який помер від китайського вірусу - "Це теж виробництво"

Також портал " Знай.ua" писав, що У страшній аварії на Франківщині загинула дитина - не розминулися автобус та легковик

Також портал " Знай.ua" писав, що В Україні різко скоротили кількість ПЛР-тестів: у МОЗ пояснили, що відбувається