12 серпня, у Чернівецькому дитячому відділенні онкогематології волонтери та небайдужі мами, які займаються благодійністю для онкохворих дітей, хотіли вручитити подарунки в рамках акції «Подаруй портфель онкохворій дитині».

Проте головний лікар не дозволяв це зробити, мотивуючи це карантинними обмеженнями.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила співорганізаторка акції Ольга Борденюк.

«Вже не перший раз ми займаємось благодійністю для онкохворих діток дитячого відділення онкогематології в м.Чернівці. Сьогодні небайдужі мами вирішили підтримати акцію «Подаруй портфель онкохворій дитині». І з чим ми зіткнулись? Бюрократія у всіх її проявах”, – йдеться в дописі.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Ольга зауважила, що їх не пускали на територію лікарні, мотивуючи це карантином, хоча заходити в саме приміщення лікарні у них навіть намірів не було.

“Ми були в масках і хотіли передати медичному персоналу ці самі портфелі. Звичайно, взяли з собою свого фотографа, оскільки практика показала, що висвітлення таких подій привертає увагу більшості людей, які потім долучаються до всіх акцій і робити гарну справу стає простіше і легше. Через що, до нас знову почали висувати претензії, що ми не маємо права знімати і взагалі ми журналісти.”, – написала волонтерка.

Geplaatst door Борденюк Оля op Woensdag 12 augustus 2020

За словами Ольги, охоронець постійно намагався відправити їх з території і дзвонив головному лікарю, який довго не піднімав слухавку.

“Врешті решт ми перестали звертати на нього увагу і спілкувались з адекватними працівниками відділення, які радісно і з вдячністю нас прийняли, бо є відданими своїй справі. Ну і на кінець до нас вийшов головний лікар, який пояснював нам ситуацію тим, що в області провели багато весіль і всі захворіли…, а ще в сусідньому відділенні багато діток хворих на COVID-19…, яке має відношення це до того, що ми вирішили зробити добру справу, не зрозуміло”, – зауважила Ольга Борденюк.

Натомість головний лікар Микола Чопюк пояснив, що не дозволив волонтерам зайти на територію медичного закладу через карантинні обмеження.

“Зараз лікарні працюють в карантинних умовах, а інфекційний корпус увесь забитий хворими дітками. Якщо хтось хоче вручити якісь речі гематологічному відділенню, то цього ніхто не забороняє, ми завжди працюємо над тим, щоб було краще для всіх. Це не є інцидент, вважайте, що ми отримали доручення від Міністерства, щоб не допускати людей тому, що в лікарні перебувають хворі дітки на коронавірусну інфекцію і ми стараємось звузити потік людей, щоб не було зараження. Волонтери мали б звернутися до адміністрації, щоб усе було погоджено,”, – пояснив Микола Чопюк.

Раніше портал "Знай.ua" писав про те, що Держава заплатить родині Запорізького лікаря, який помер від китайського вірусу - "це теж виробництво"

Також портал "Знай.ua" писав, що Нардеп від "Слуги народу" заразився коронавірусом разом з дружиною: в якому стані Роман Грищук

Також портал "Знай.ua" писав, що В Україні різко скоротили кількість ПЛР-тестів: у МОЗ пояснили, що відбувається