Чернівчанину провели унікальну операцію, подарував нове сердце.

Серце отримав Василь із Чернівців. Йому 45 років. Власний орган чоловіка три роки тому з ладу вивела пневмонія з ускладненнями.

У Львівській міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги провели операцію з трансплантації серця. За день до операції чоловік приїхав до Інституту серця МОЗ України на обстеження, а уже вночі стало відомо, що у Львові для нього є орган.

За словами головного лікаря міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Олега Самчука, донором для трьох людей став 38-річний житель Львівської області. У лікарню швидкої допомоги його госпіталізували із розривом аневризми судин головного мозку.

Рідні чоловіка - дружина і мама, після того, як йому констатували смерть мозку, підписали згоду на донорство.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще
Від померлого донора трансплантували 3 органи — серце і дві нирки.

Нирку і підшлункову отримав 45-річний львів'янин, який з дитинства хворів на цукровий діабет, а останні кілька років, як ускладнення, ще й на ниркову недостатність. Операція подарувала йому шанс вилікуватися від обох хвороб. Ще одну нирку пересадили 30-річній мешканці Волині. Жінка три роки була на гемодіалізі.

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що Маленька лялечка потребує термінової операції, рідні молять про допомогу - "Врятуйте нашу Олівію"

Також портал «Знай.uа» писав, що У Львові помер чоловік з пересадженою підшлунковою - не прижилося

Також портал «Знай.uа» писав, що У Львові медики кинули скрученого від болю чоловіка під сходи, очевидці обімліли: "Як непотріб"