На Буковині оновлено маршрути пацієнтів із діагнозом «гострий мозковий інсульт» та «гострий інфаркт». Оновлення клінічних маршрутів дасть змогу всім пацієнтам із інфарктами та інсультами отримати безкоштовну допомогу. Маршрути під час засідання затвердила Госпітальна рада.

Необхідність виникла у зв’язку із новими реаліями, віднедавна медичні заклади почали укладати контракти із НСЗУ Національна служба здоров'я України на надання тих чи інших лікувальних послуг.
Хворі буковинці із гострим порушенням мозкового кровообігу можуть отримати належне лікування у лікарні швидкої медичної допомоги та Чернівецькій міській лікарні №3, а недужі на інфаркт – у кардіологічному центрі.

"Затвердження оновлених маршрутів пацієнта означає, що лікарі на усіх рівнях матимуть чіткі алгоритми, як поводитися із пацієнтами, у яких діагностовано інсульт чи інфаркт, куди та за який час їх слід транспортувати", – пояснила експертка Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА за фахом «неврологія» Анна Вакарчук.

Це дасть змогу всім пацієнтам із інфарктами та інсультами отримати безкоштовну допомогу за програмою державних медичних гарантій.

Оновлення клінічних маршрутів пацієнта важливе, визначення маршрутів допомагає ефективніше організувати доправлення недужих на інфаркт та інсульт до спеціалізованого медичного закладу. Поняття терапевтичного вікна є ключовим у лікуванні таких хворих. Це час, протягом якого пацієнту треба встигнути надати відповідну допомогу. Інакше допомога буде недостатньо ефективною і в організмі стануться незворотні зміни.

Під час засідання госпітальної ради також обговорили необхідність створення додаткових бригад екстреної медичної допомоги, які б швидко перевозили хворих із віддалених районів області до Чернівців.

Раніше портал "Знай.ua" писав 5 годин возили на швидкій - на Тернопільщині пацієнта з пневмонією відмовлялися приймати лікарні

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Також портал "Знай.ua" писав, що Комаровський відповів на страхи українців про кондиціонери: "Джерелом бактерій може стати..."

Також портал "Знай.ua" писав "Хто не встиг, той запізнився": названо "ідеальний вік" для схуднення