Депутати Чернівецької міської ради прийняли рішення про початок роботи міських шкіл із першого вересня. Частина шкіл розпочне очне навчання, частина шкіл організує заочну форму, а більшість середніх навчальних закладів міста запроваджують змішану форму навчання.

Крім того, садочки міста та дошкільні підрозділи НВК повинні відновити роботу з 27 серпня згідно затвердженого графіку відновлення.

Про це йдеться у проголосованому рішенні Чернівецької міської ради.

«Відновити роботу закладів дошкільної освіти та дошкільних підрозділів НВК комунальної форми власності Чернівецької міської ради з 27.08.2020 року, з урахуванням Регламенту діяльності закладів дошкільної освіти комунальної форми власності в умовах адаптивного карантину в 2020/2021 н.р., затвердженого наказом управління освіти міської ради від 30.07.2020 р. №253 та графіку відновлення», - йдеться у прийнятому рішенні.

Прийом дітей у дошкільні заклади освіти м. Чернівців здійснюватимуть за обов'язкової наявності медичної довідки про стан здоров'я та відсутності інфекційних хвороб.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Крім того, цим рішенням зобов'язали організувати навчальний процес в закладах загальної середньої освіти з 01.09.2020 р.

«Освітянами були розроблені моделі і форми організації навчально-виховного процесу. Відповідно до своїх умов, залежно від кількості учнів адміністрації шкіл вибирали ту чи іншу модель, яка найбільш реально може втілюватися у цій школі.

На сьогодні у нас 5 шкіл вибрали очну форму навчання, ліцей №1 - дистанційну форму навчання через незавершений ремонт, 28 шкіл вибрали очну форму із використанням технологій дистанційного навчання і буде змішане навчання з поділом класів на групи почергово через день, дистанційне викладання окремих предметів з обов'язковим очним консультуванням один раз на місяць за розкладом, і звичайно різний час початку занять початкової школи, середньої і старшої. Один заклад вибрав очне із використанням дистанційного навчання, це школа №8, а гімназія №1 обрала очну форму для 1-5 класів і змішане навчання у 6-11 класах. Ще 7 шкіл обрали очну форму навчання із використанням технологій дистанційного навчання та поділом класів на дві зміни - це гімназія №2, школи №1, 3, 27, 30 і НВК «Любисток»», - розсказала під час доповіді в.о. начальника міського управління освіти Ніна Вітковська.

Вона також повідомила, що перерви у школах будуть більшими, ніж раніше для того, щоб була можливість забезпечити провітрювання класів - малі не менше 15 хвилин, а великі перерви - по пів години.

Також розглянуть можливість виділяти спеціальний транспорт - тролейбуси та автобуси, які будуть довозити виключно учнів і педпрацівників.

Раніше портал "Знай.ua" писав, що Чернівецька область потрапила до "чорного списку" через вірус, хворіють цілими сім'ями

Також раніше портал "Знай.ua" писав, що Під Чернівцями коронавірус пробрався до психоневрологічного інтернату - закрили і нікого не пускають

Також портал "Знай.ua" писав, що Як діти підуть до школи з 1 вересня: уроки, харчування, медогляд та виявлення хворих