Медик швидкої допомоги розповіла, чому вона і її колеги знаходяться в небезпеці. Аліса Грищенкова, яка вдруге захворіла коронавірусом розповіла про причини частого зараження. Вона вважає, що винні пацієнти, які не повідомляють всіх симптомів і умови, в яких доводиться працювати лікарям. Про це вона розповіла виданню Головнокомандувач.

Аліса зазначила, що поза роботою вона дотримується всіх вимог – носить маску в громадських місцях і регулярно миє руки, уникає великих скупчень людей. За її словами, у швидкій є спеціальні бригади, які виїжджають на виклики, де у людей підозрюють або вже підтвердили коронавірус. Вони екіпіровані за всіма правилами і мають всі засоби захисту, а інші бригади їздять в масках і рукавичках на виклики.

Аліса зазначила, що звичайні виклики на підвищений тиск, втрату свідомості, травми та інші випадки є також небезпечними. Вона вважає, що лікарі не знають, чи хворіє сама людина або його рідні, контактували вони з кимось із заражених.

Вона розповіла, що на всі виїзди лікарі їдуть в рукавичках і масках, але не на всі виїзди вони одягають костюми і окуляри. Дівчина привела в приклад історію про втрату свідомості на вулиці. Людина лежить на асфальті, а навколо нього стоять 10-15 чоловік без масок. В цьому випадку є велика ймовірність заразитися.

Грищенко також розповіла, що диспетчер попереджає медиків, що виклик може бути до хворого з коронавірусом або до пацієнта з підозрою на цю інфекцію. У цьому випадку вони одягаються в костюми і всі засоби захисту. Однак бувають і такі випадки, коли бригаду викликають на підвищений тиск, а медики приїжджають до пацієнта, у якого тиск є наслідком зараження коронавірусом і він має всі симптоми. У таких випадках цілі бригади відправляються на самоізоляцію на 14 днів.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нагадавши, Знай писав, що у Львівській міськраді виявили 75 заражених коронавірусо чиновників.

Також Знай повідомляв, що в Україні за минулу добу зафіксовано 2753 нових випадки зараження.

Нещодавно Знай передавав, що препарат для лікування коронавірусу може потрапити в Україну.