Головний мисливствознавець ДП "Сторожинецький лісгосп" Сергій Чистов розповів, що 30 років тому в лісах області водилося приблизно 200 цих тварин.

"Відновлювати чисельність буковинських зубрів почали ще за радянської влади. На початку 90-х років на території Сторожинецького, Вижницького та Путильського районів мешкало близько 200 особин цієї тварини. Втім, через браконьєрство та частково господарську діяльність лісгоспів кількість зубрів у лісах Буковини значно скоротилася", – розповідає Сергій Чистов.

фото storozhinets-forest.com

На території вольєру зараз проживають 12 зубрів: 9 дорослих особин та ще 3 молодих, які вже народилися тут.

У Баниліському вольєрі зібрані представники різних генеалогічних ліній – зубрів австрійсько-німецької крові і східно-європейської. З 2014 року їх завозили з лісів Вінниччини (Хмільницький лісгосп), Миколаївського зоопарку та Львівщини (НПП "Сколівські Бескиди").

Ці тварини самі себе забезпечують харчами, лише іноді взимку їх підгодовують. На території вольєру може проживати поголів’я з 20 особин.

"Розведення зубрів на Буковині – це не комерційний проєкт, а суто природоохоронний. Це єдиний на території України розплідник, де у напіввільних умовах у тиші і спокої, на поживній кормовій базі народжувалися здорові зубренята. Уже наступного року ми плануємо випустити молодняк у дику природу для поповнення дикого стада цих червонокнижних тварин, що проживають у вижницьких і сторожинецьких лісах", – додає Чистов.

Нагадаємо, що портал Знай.uа писав, як зареєструвати домашню тварину в Україні: штрафи, податки та інші нововведення.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, сільський козел "порвав" Книгу рекордів України метровими рогами.

Також портал Знай.uа писав, що Верховна Рада змусить харків'ян вигулювати собак з лопатами.