У Чернівецькій області хочуть підвищити зарплати усім медикам, незалежно від їхньої роботи із хворими на COVID-19 - лікарі отримуватимуть на 70% більше грошей.

Про це під час брифінгу розповіла профільний заступник голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак.

"Як відомо, НСЗУ пропонує укладати контракт із лікарнями, які мають нестабільне фінансове становище – це психлікарня, обласний діагностичний центр, туберкульозний диспансер. Наразі вже на 10 мільйонів гривень укладено договорів з НСЗУ. Зараз основне наше завдання – це допомогти нашій управлінській медичній спільноті укласти окремі договори з НСЗУ, які дадуть можливість з першого вересня суттєво підвищити зарплати усім медпрацівникам на Буковині. Лікарям планують підвищити заробітні плати до 70%, медсестрам до 50 % і санітаркам – 25%", - сказала заступник голови ОДА.

Медзаклади мають час до жовтня, щоб укласти необхідні договори. Але в обласній адміністрації сподіваються завершити цей процес швидше.

"Усе це разом дасть можливість не мати жодних проблем із виплатою заробітних плат у тих закладах, які вони мали раніше. І значно підвищити заробітну плату усім медичним працівникам, які надають стаціонарну та екстрену медичну допомогу, не залежно від того, чи працюють вони з COVID-19 чи ні", - додала Н. Гусак.

Нагадаємо, що тисячі харків'ян виживають на мінімалку - кому платять найменше.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, медицина Тернопільщини обезголовлена, Бойчук подав у відставку: "Дякую всім".

Також портал Знай.uа писав, що Львів`яни масово опиняються на вулиці, Садовий розводить руками: більше 30 тисяч.