У Чернівцях депутати міської ради звернулися до Кабінету міністрів України з проханням про компенсацію містові збитків, отриманих внаслідок карантинних обмежень. Таке рішення сьогодні міськрада ухвалила на сесії.

У тексті звернення зазначається про те, що місцевий бюджет Чернівців упродовж карантину недоотримав понад 60 мільйонів гривень. Разом з тим, на протидію поширенню коронавірусної інфекції з бюджету виділили понад 100 млн. грн.

"Чернівецька міська рада звертається з проханням відновити дію статті 103 Бюджетного кодексу України на 2020 рік, передбачити додаткову дотацію місцевим бюджетам як компенсацію доходів місцевих бюджетів, втрачених внаслідок карантину", – йдеться в ухваленому зверненні до уряду.

Раніше секретар Чернівецької міськради Василь Продан заявляв, що Чернівці проситимуть в уряду відшкодувати місту 140 мільйонів збитків, завданих карантином.

Про це секретар Чернівецької міськради Василь Продан повідомив у інтерв’ю виданню "Главком".

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

За його словами, внаслідок карантину Чернівцям було завдано "близько 140 млн грн збитків, а до кінця року очікується 200 мільйонів".

"Скільки нам треба для того, щоб забезпечити місто всіма необхідними засобами? Це, звичайно, великі суми, десь до 20 млн грн на місяць, особливо коли вводяться такі жорсткі обмеження", – сказав Продан.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що медик потужно звернулася до українців у розпал пандемії, комок у горлі: "Не вірите?"

Також портал Знай.uа писав, що чернівецький архієпископ Онуфрій захворів коронавірусом, священика рятують у реанімації

Також портал Знай.uа писав, що хворий Кернес стане сусідом Навального в німецькій клініці – стан важкий