Вибори вже зовсім скоро, тож кореспондентка molbuk.ua вирішила з’ясувати, скільки грошей може заробити агітатор, роздаючи на вулиці листівки і пройшлася по штабам партій у Чернівцях.

У штабі партії "Слуга народу", що на вулиці Руській, розповіли, що роздача агіток – це волонтерське спрямування, воно не оплачується, кошти на таке не виділяють. Запропонували 25 жовтня працювати в дільничній виборчій комісії. Необхідно стежити за порядком на дільницях, можливо, заповнювати якісь бланки, підраховувати голоси. Держава за цю рорботу виплатить 400 гривень на день і від партії будуть нараховані певні відсотки.

Наступний штаб – партії "Батьківщина" в ляльковому театрі. Тут кажуть, що партія взагалі не роздає агітаційні листівки, зараз вся агітація в соціальних мережах. Пропонують стати членом ДВК і безпосередньо брати участь у виборах, працювати у виборчій комісії. Тут кажуть, що держава виплачує 500-600 гривень, і, звичайно, є відсоток від партії.

Виникає питання, якщо держава виділяє гроші для членів комісій, то чому в кожному штабі "ціна" різна, в одних – 400, в інших – 600.

У штабі партії "Голос", що знаходиться на вулиці Головній поки нічого не пропонують. Кажуть, що в суботу буде засідання, на якому ці питання будуть обговорюватися.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Далі партія "Пропозиція", штаб якої знаходиться на вулиці Капеланській. Тут пропонують залишити контактні дані і обов’язково перетелефонувати, мовляв зараз точно нічого сказати не можуть.

Остання партія, штаб якої відвідала кореспондент – "Рідне місто" на вулиці Дарвіна. Двері офісу зачинені, вхід тільки за перепусткою. На дзвінок виходить дівчина та впускає до приміщення, каже, що в них не платять людям, які роздають агітаційні листівки. Пропонує бути волонтером і пропонує залишити номер мобільного, можливо, перетелефонують.

На Центральній площі міста жінка роздає агітаційні газети партії "Слуга народу". Але на питання, скільки вона отримує грошей, за те, що роздає газети, відповідає, що нічого не скаже.

Заступник голови обласної організації Комітету виборів України Ігор Баб’юк розповів, що всі партії платять гроші своїм агітаторам.

"Це все оплачується з так званої "чорної готівки". Точну суму я не можу сказати, тому що кожен штаб встановлює її самостійно, але чому так говорять людям, які хочуть знайти роботу, не розумію", – зазначив Ігор Баб’юк.

Нагадаємо, що Кличко поцупив у офіціанта телефон Пальчевського.

Як повідомляв портал Знай.uа, на Закарпатті депутат з сином побив прикордонника, щоб не стояти в черзі.

Також портал Знай.uа писав, що у Львові конкурент Садового запхав свою дрельку, куди не треба.