Побачити старовинну архітектуру Чернівців з висоти і не постраждати. У міській Ратуші, з якої відкривається неймовірний вид на обласний центр, перебувати небезпечно.

Тому що в будівлі вже в аварійному стані не тільки сходи, що ведуть на оглядовий майданчик, а й сам балкон. Чому не ремонтують вежу?

Микола Блищук щодня долає 126 сходинок на самий верх, адже опівдні з вежі лунає мелодія на чотири сторони світу. Працює чоловік вже два роки. Найважче, каже, грати під час негоди.

Дух перехоплює від краси, що відкривається з 40-метрової висоти з ратуші. Будівля побудована в 1847 році і має статус національного надбання. Втім, туристів сюди не пускають, бо сходи аварійні.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Туди можна піднятися з допоміжних приміщень, з 3-го поверху ведуть сходи. Вже зношені ці сходинки і небезпечні", - розповідає Олена Пушкова, керівник відділу охорони культурної спадщини Чернівецької міської ради.

Капітальний ремонт пам'ятки необхідний, бо через мокрі підвали просів фундамент.

Перш, ніж починати ремонт, необхідно провести ретельне обстеження і розробити технічну документацію.

У Чернівцях вже запланували виділити мільйон гривень на ці роботи, але коли вони почнуться, поки невідомо.

Нагадаємо, що на київському вокзалі "втомлені" перила впали просто на рейки: "За крок від катастрофи"

Як повідомляв портал Знай.ua, в кілометрі від кабінету Віталія Кличка забудовник елітного ЖК блокує реконструкцію будівлі школи – дійшло до силового тиску

Також портал Знай.ua писав, що Садовий взявся за роздовбані дороги перед виборами