Дмитро Голунга – перший незрячий студент Чернівецького національного університету, який вчиться на загальному потоці. Він не бачить з трьох місяців. На заняття його відвозить батько. Як він навчається, розповіло Суспільне.

Дмитро Голунга – перший незрячий студент Чернівецького національного університету

Дмитро Голунга – перший незрячий студент Чернівецького національного університету, який вчиться на загальному потоці. Він не бачить з трьох місяців. На заняття його відвозить батько. Як він навчається – у відео

Geplaatst door Суспільне Буковина op Donderdag 1 oktober 2020

Дмитро вступив на факультет історії, політології та міжнародних відносин. До того вчився у сільській школі, де йому допомагав асистент. На заняттях лекції конспектує шрифтом Брайля. За словами його батька Юрія Голунги, Дмитру легше було б навчатись з асистентом, який допомагав би пересуватись університетом та конспектувати лекції.

"Складність тільки в тому, що швидко читають і я не встигаю трохи", - говорить Дмитро Голунга.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

З однокурсниками, як говорить Дмитро, відносили склалися дуже гарні, товариські.

"Просто чудові. Вони допомогають мені, диктують, коли я не встигаю, але не зручно їх постіно запитувати", - ділиться хлопець.

За словами заступника декана факультету історії, політології та міжнародних відносин Василя Карпа, найняти асистента в університеті не мають можливості, водночас першокурсникам допомагають учасники студентського парламенту.

"Коли я побачив, я сам був досить вражений. Тому під час навчального процесу ми думаємо, як його адаптувати соціально", - говорить Василь Карпа.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що доля змилувалась над незрячою дівчинкою з великими блакитними очима: найрідніші кинули її ще в пологовому.

Також портал Знай.uа писав, що восьмеро сиріт із Закарпаття вирушать за кордон у пошуках щастя: "Здрастуй, нова матусю!"

Також портал Знай.uа писав, що молодий тато "поховав" кар'єру, щоб виховувати незрячу доньку з ДЦП - мама покинула.