Ілля Паскарюк у п’ять років через вибух петарди залишився без кисті правої руки. Та це не завадило хлопцеві стати чемпіоном України з дзюдо. З різних змагань Ілля привіз 75 медалей. Ілля завжди змагався зі спортсменами, які не мали жодних вад, і перемагав їх.

Тепер він тренує дітей і є для багатьох прикладом сили духу, йдеться у публікації "МБ".

Ілля разом із братом жили у селі Мамалига. Їздили на тренування у Новоселицю. Щодня п’ять днів на тиждень 12 років поспіль.

"На дзюдо почав ходити мій старший брат Андрій. Мені було п’ять років, я під час тренувань сидів на лавці. Якось тренер мені сказав теж спробувати позайматися і я почав”, - згадує Ілля.

фото molbuk.ua

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Одного вихідного брати гралися у кімнаті і знайшли петарду. Вони не знали, що це таке, але це їх не зупинило. Експеримент призвів до трагічних наслідків.

"Підпалили петарду, яка була у мене в руках. Петарда вибухнула. Тато забіг у кімнату, перев’язав мені руку і повіз до лікарні у Новоселиці. Мене одразу прооперували, але врятувати кисть уже не змогли. Там не було що збирати", – каже Ілля.

Два місяці ніхто на тренування не ходив, а потім брат Іллі знову почав ходити на дзюдо і він з ним за компанію.

"Сидів на лавці. Але тренер Юрій Паскар підняв мене і сказав тренуватися. Мені було спочатку незвично, бо всі робили прийоми двома руками, а мені довелося прилаштовуватися. Тренер підбирав для мене спеціальні прийоми", - каже Ілля.

Через два-три місяці Ілля взяв участь у своїх перших змаганнях у Новоселиці і вийшов у фінал. А коли Іллі було 13 років, на чемпіонаті України із самбо у Феодосії він став чемпіоном України.

10 років тому під час змагань помер батько Іллі. Пережив хлопець це важко.

"На змаганнях у Кіровограді у мене був складний бій, і батько дуже хвилювався. Я програв. Батько мене втішив. І раптом я побачив, що він втратив свідомість і впав. Батька забрали у лікарню. Обіцяли, що "відкачають"… Увечері після тренувань ми сиділи в бусі і чекали на тренера. Він мене покликав, і почав казати: "Іллюша, обіцяй мені, що ти будеш далі займатися. Ти будеш слухати мене, свою маму, свого брата. Не залишиш спорт. Ти маєш бути мужнім і зрозуміти, що твій тато помер". У мене сталася істерика. Я два місяці відходив після цієї трагедії", - розповідає Ілля.

фото molbuk.ua

Згодом Ілля все ж повернувся до тренувань.

"Мама навчилася їздити на авто і возила нас у Новоселицю. Наступне змагання було у Білорусі. Цю перемогу я присвятив мамі. А так всі перемоги я завжди присвячую татові, бо він дуже хотів, зоби я займався спортом”, - каже Ілля.

фото molbuk.ua

Завдяки своїй наполегливості Ілля Паскарюк у 2011 році став учасником передачі "Диво-люди" на ICTV. У 2012 році отримав звання у номінації "Гордість країни" на "Новому каналі".

Після школи хлопець Займатися спортом продовжив вже у Чернівцях, вступив до Чернівецького національного університету на економічний факультет. Згодом йому запропонували працювати тренером у клубі "Тайсен" і паралельно він вступив на фізкультурний факультет.

"Мені сподобалася тренерська робота. Я бачив, що можу доступно пояснити прийоми. З дітьми подобається працювати. Часто хлопці приходять на тренування і не можуть зробити два віджимання. А вже за два-три місяці вільно віджимаються 30 разів, роблять інші вправи", – розповідає Ілля.

фото molbuk.ua

Ілля, крім клубу "Тайсен", викладає у спортивній школі. Каже, що діти запитують, що у нього з рукою і він їм розповідаю свою історію.

"Наголошую, що потрібно займатися, адже мені з однією рукою ніщо не завадило стати чемпіоном. Показую фото зі своїми медалями зі словами: "Якщо я зміг, значить, і ви зможете". І це їх дуже стимулює", - зізнається Ілля Паскар.

Нагадаємо, що Еліна Світоліна підкорила Ролан Гаррос — за грою української тенісистки спостерігатиме увесь світ

Як повідомляв портал Знай.uа, справжній "Халк": український боксер нокаутував суперника 5 разів поспіль

Також портал Знай.uа писав, що будівництво спортивного собору потішило інтернет: "Купа ***нутих храмів"