На Буковині 17 років фінансують дитячий санаторій, який не працює. Це з'ясувалось під час інвентаризації комунального майна, яку проводять, щоб з’ясувати ефективність його використання. Про це повідомили в Чернівецькій ОДА.

Оздоровчий заклад з унікальними джерелами на Новоселиччині раніше був відомий далеко за межами нашої країни. Нині ж дитяча лікувальниця, яка з 2002 року не приймає пацієнтів, нагадує зону відчуження.

Колишній дитячий санаторій у Щербинцях, що на Новоселиччині, не працює із 2003 року. Його корпуси визнали непридатними для мешкання або ж аварійно небезпечними. Більша частина будівель зруйнована та в аварійному стані. Зараз заклад перебуває у стані ліквідації.

«Територія санаторію нагадує зону відчуження. Попри те, що тут давно не оздоровлюють дітей, на утримання закладу витрачають чималі кошти, зокрема, виплачують заробітну плату працівникам. Так, 2017 року на ці потреби виділено 474 тисячі гривень, 2018 року – 542 тисячі, 2019-го – 604 тисячі», – розповіла Наталія Гусак.

Стосовно санаторію у Щербинцях, в ОДА планують подати на розгляд обласної ради пропозиції щодо раціонального, прозорого та ефективного його використання.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Фото: Чернівецька ОДА

Фото: Чернівецька ОДА

Фото: Чернівецька ОДА

Фото: Чернівецька ОДА

Фото: Чернівецька ОДА

Раніше портал Знай.uа писав про те, що у Запоріжжі закривають легендарний санаторій: у ньому лікувалися ще наші дідусі

Також портал Знай.uа писав, що на курорті під Закарпаттям закривають єдине відділення ПриватБанку, українці повстали: "Печерні люди!"

Також портал Знай.uа писав, що витрати на непрофільні активи не повинні включатися в тариф на залізничні перевезення – нардеп