Занедбаний санаторій «Садгора» перетворять у місце допомоги та реабілітації для сотень дітей Буковини. Про це повідомив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук.

"Наші дії абсолютно синхронізовані із діями та візіями держави. Зустріч із головним санітарним лікарем України Віктором Ляшко вкотре стала підтвердженням того, що ми рухаємось у правильному напрямку, як у боротьбі із коронавірусом, так і у реформуванні медичної системи на регіональному рівні.

За підтримки Міністерства охорони здоров’я України ми зможемо перетворити колишній занедбаний санаторій «Садгора» у місце допомоги та реабілітації сотень дітей Буковини", - сказав Сергій Осачук.

Вчора відбулась зустріч заступника міністра охорони здоров‘я Віктора Ляшка, голови Чернівецької обласної державної адміністрації Сергія Осачука з колишніми працівниками обласного дитячого протитуберкульозного санаторію «Садгора» та громадськими активістами стосовно проблеми реорганізації санаторію.

Народний депутат Олена Лис долучилася до зустрічі, тому що питання має соціальний резонанс, що і зрозуміло, адже мова йде насамперед про здоров‘я і профілактику туберкульозу у діток, їхню подальшу долю в сім‘ях, де хворі батьки, про робочі місця лікарів і соціальних робітників, що працювали у закладі.

Національна служба здоров’я України не фінансує санаторні заклади з 1 квітня, оскільки вони не надають медичних послуг. Але щодо санаторних закладів є чітка програма дій.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Представники МОЗ, НСЗУ та ППО ДУ "Украінський центр контролю за соцхворрбами МОЗ України" приїхали для того, щоб розібратися із ситуацією на регіональному рівні.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко насамперед розмежував в цьому питанні два аспекти: лікувальний та соціальний. А також роз‘яснив за якими умовами буде відбуватися лікування людей, хворих на туберкульоз, як відбувається профілактика хвороби у дітей в сім‘ях, де хворими є батьки, зазначив, що була здійснена перевірка умов, за якими були звільнені працівники і яке працевлаштування їм запропоновано.

Віктор Ляшко наголосив, що в питанні реорганізації цього закладу повинна бути поетапність, яка передбачена Законом України і вона почала здійснюватися.

"Зі своєї сторони буду продовжувати депутатський контроль щодо збереження прав усіх сторін процесу в реформуванні цього санаторного закладу", - пообіцяла Олена Лис.

Нагадаємо, що українських школярів вкотре чекають зміни: до навчання залучать і батьків, а вчителям дадуть свободу

Як повідомляв портал Знай.uа, львівський ліцей закрили на карантин - коронавірус знайшли у десятка вчителів

Також портал Знай.uа писав, що під Дніпром четверо осиротілих малюків чекають на нових батьків: "Де ти, матусю"