Українські медики зафіксували випадок одночасного інфікування грипом та коронавірусом.

У Чернівцях пацієнт одночасно інфікувався вірусом грипу та коронавірусом і це призвело до смерті. Про це виданню “Новий час” сказав головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

За словами Віктора Ляшко, за умови одночасного інфікування є високий ризик тяжкого враження легенів, складного перебігу хвороби, а також смерті.

“У нас були випадки такої інфекції в Чернівцях, коли наклалися грип та коронавірусна недуга, і спостерігався стрімкий розвиток хвороби з летальним результатом. Сказати, чого очікувати від цього сезону, зараз складно. Ми напружено думаємо й аналізуємо: буде у нас поєднання цих хвороб чи ні”, - говорить головний санітарний лікар України.

Українців планують вакцинувати від грипу аби зменшити ризики.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

“Якщо буде накладка (поєднання спалаху коронавірусу й епідемії грипу), то динаміка (захворюваності COVID-19) піде набагато швидше, оскільки циркуляція інфекції збільшиться. Якщо пригнітити коронавірус, має початися спад. Ми хочемо вакцинувати велику кількість людей в Україні від грипу, для того щоб запобігти формуванню суперінфекції, тобто міксу, поєднання декількох інфекцій в одній людині”, - розповів Віктор Ляшко.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що вакцина від Covid-19 пройде випробування в Україні: скільки добровольців погодилися на експеримент

Також портал Знай.uа писав, що українцям озвучили прогнози на коронавірус: багато хто не доживе до кінця року

Також портал Знай.uа писав, що Марцінків відправив франківських школярів на канікули, незважаючи на обіцянки