Печінковий паштет

Печінковий паштет можна готувати як з курячої, так і з яловичої печінки. Для тих хто любить, може спробувати свинину чи індичку. Паштет виходить ніжний, дуже приємний на смак, еластичний по консистенції, і зовсім не складний у приготуванні.

Інгредієнти:

  • 500 г печінки
  • 150 г вершкового масла
  • 1 морквина
  • 1 корінь петрушки
  • 1 цибулина
  • сіль, перець
  • 1 лавровий листок
  • духмяний перець
  • мускатний горіх

Приготування:

Моркву, петрушку та цибулю почистити та подрібнити. Печінку помити, почистити від плівок, порізати. Обсмажити це все, а тоді тушити до готовності, додавши лавровий лист та пару горошин духмяного перцю, час від часу підливаючи води.

Популярні новини зараз
Зміни у виплаті пільг: з 2023-го року починають діяти нові правила 83-річна пенсіонерка заборонила своєму 37-річному чоловікові інтим із нею: "Я не в такій формі, як раніше" Влад Шевченко з "Ліги Сміху" показав українців через 36 годин без світла та зв'язку: "Це не мем, це життя" Українці більше не побачать доларів? Що буде з курсом під кінець року
Показати ще

Поки печінка тепла, пропустити її через м’ясорубку (лавровий листок треба вийняти). Печінку не можна пересмажити, бо інакше паштет не вийде ніжним.

Перетерту печінку збити з маслом – для цієї цілі добре використовувати блендер. Тут же додати за смаком сіль, перець, натертий мускатний горіх.

Готовий паштет викладіть у форму і поставте в холодильник.

Смачного!

Раніше портал Знай.ua писав про те, що необхідно для смачного борщу взимку: простий рецепт заправки з капустою. Борщ - це та страва, яка об’єднує українців.

Також портал Знай.ua писав про соковиту відбивну зі свинини з апетитною сирною скоринкою - пальчики оближеш. Свиняча відбивна, запечена в духовці з сиром - це найпростіший варіант відбивної навіть для починаючої господині.

Також портал Знай.ua писав, що взимку себе подякуйте: смачний рецепт заправки для солянок і розсольників. Така заправка універсальна - її можна додати до будь-якої першої страви та навіть до м'ясного блюда.