Маленька жменя білих грибів надає шарм навіть самому простецькому блюду, а тим, що складніше, додає багатогранності. Це добре засвоїли деякі власники ресторанів з італійською кухнею.

Вам доводилося бачити красиве слово» псування " в меню? Так знайте: воно дослівно означає "білий гриб", правда, не наш, а італійський. Втім, і з нашим можна приготувати соус з білих грибів, гідний високої кухні.

Звичайно, ви можете використовувати самі звичайні печериці, як часто роблять в Центральній Європі (там лісові гриби чомусь не в пошані). Однак якщо під рукою немає білих, краще все-таки використовувати лисички або опеньки.

Інгредієнт:
  • Білі гриби 200 г
  • Вершки 300 мл
  • Вершкове масло 50 г
  • Цибуля 1 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Пшеничне борошно 1 ст. л.
  • Соняшникова олія за смаком
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком

Приготування:

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Гриби промийте і дрібно наріжте.

Цибулю і часник також подрібніть і обсмажте з цибулею на сковороді до прозорості. Потім додайте гриби і готуйте до випаровування рідини.

На іншій сковороді обсмажте борошно у вершковому маслі до рум'янцю. Потім додайте жирні вершки і розмішайте так, щоб не було грудочок.

Додайте в вершковий соус гриби і тушкуйте, помішуючи, ще 5 хвилин. Якщо соус здасться занадто густим, додайте трохи молока.

Сушені гриби теж згодяться для соусу. Вони найкраще підходять для всякого роду рідких страв: супів, соусів і паст. Тільки враховуйте, що перед використанням їх обов'язково потрібно мити і замочувати на пару годин. Це необхідно, оскільки перед сушінням їх мити не можна! А при замочуванні до них повертається колишні м'якість і обсяг.

Раніше портал Знай.ІА писав про морквяний торт на сковороді з сирно-банановим кремом - ідеальний десерт для збереження осикою талії.

Також портал Знай.ІА писав про смачний суп "Затирка" з куркою: простота і кайф сільської кухні на вашому столі.

Також портал Знай.ІА писав про те, що корисно знати, і смачно їсти: 8 поживних властивостей хурми, про які ти навіть не здогадуєшся.