У Чернівецькій області практично всі медичні заклади будуть перепрофільовані під прийом хворих з COVID-19.

Читайте Знай в Google News!

Про це розповіла Наталія Гусак, заступник голови Чернівецької ОДА, передає АСС.

Повідомляється, що ситуація з COVID-19 на Буковині з кожним днем стає все гірше – зростає кількість госпіталізацій (протягом останніх тижнів до 100-120 осіб щодня), а також кількість нових випадків зараження. На тлі такого розвитку керівництво області готується розгортати наступну чергу лікарень.

Лікарня / фото: Чернівецька ОДА
Лікарня / фото: Чернівецька ОДА

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

За словами Наталії Гусак, ситуація погіршується не тільки в Чернівцях, а й в окремих районах області. Наприклад, у Кіцманському районі ліжко-місця для хворих на COVID-19 заповнені на 100%. На даний момент Кіцманська ЦРЛ повністю перепрофільована під прийом хворих коронавірусом. Пологи тепер прийматимуть у перинатальному центрі, а хірургічні операції проводитимуть у лікарні швидкої медичної допомоги.

Аналогічна ситуація склалася у Сокирянському та Кельменецькому районах. Там в якості госпітальної бази розгортатиметься Наддністрянська лікарня, де вже підготовлені додаткові ліжко-місця.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що з аптек Чернівців зникли вакцини від грипу та вітамін С.

Як повідомляв портал Знай.иа, стало відомо про те, як лікують людей з коронавірусом у місті Чернівці.

Також Знай.иа писав, що Чернівецька лікарня закупить додатковий рентген.