Щодня коронавірусна інфекція забирає життя десятків українців. Лікарі та урядовці не приховують: ситуація критична. Часто люди помирають не через брак медикаментів, а через нестачу кисню.

Про це йдеться в сюжеті 5 каналу. Завідувачка інфекційним відділенням у Чернівецькій області розповіла у соціальних мережах, наскільки катастрофічно у лікарні не вистачає кисневих балонів, пацієнти буквально задихаються. Наступного дня до медзакладу прийшли з перевіркою, а лікарка ще й лишилася винуватою у тому, що розголошує таку інформацію.

Як з’ясувалося, наразі держава не здатна забезпечити лікарні потрібною кількістю кисню. Часто родичі хворих купують балони за власний кошт.

Продажі кисню в Україні цього року значно зросли. За попередніми підрахунками, за останні три квартали сума договорів уже перевищила торішні продажі на 40%.

В Україні нині є 16 компаній, які мають ліцензію на виробництво медичного кисню. Але за інформацією журналістів із програми “Наші гроші”, підприємств, які виробляють кисень, насправді лише 6.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що лікування хворих коронавірусом показали на всю Україну, злякається навіть Кінг

Як повідомляв портал "Знай.uа", тернополянка закликала медиків надіти халати в пік пандемії, хворі чекають

Також, "Знай.uа" писав, що Олена Зеленська розповіла про самопочуття зараженого Covid-19 президента