На Буковині у лікарнях проведуть додаткові стаціонарні точки доступу до кисню, а також закуплять кисневі концентратори.

Наступного тижня Чернівецька область для реалізації цих потреб отримає від Уряду близько 14,6 мільйонів гривень. Про це повідомляє Чернівецька ОДА.

"Чернівецька область – один з регіонів в Україні, який повністю використав перший виділений транш субвенції Уряду на боротьбу з поширенням коронавірусної інфекції. Наша команда наразі по киснезабезпеченню лікарень робить те, що не робилося останніх 30 років. У п'ятницю ми отримаємо ще близько 70 десятилітрових концентраторів, які дозволяють надавати допомогу одразу двом пацієнтам, та розподілимо їх між госпітальними базами Буковини", – розповіла на офіційній сторінці адміністрації області заступниця голови ОДА Наталія Гусак.

Нагадаємо, лікар-анестезіолог Чернівецької обласної клінічної лікарні Андрій Аносов через загострення ситуації із поширенням коронавірусної інфекції COVID-19 емоційно звернувся до буковинців. Про це медик написав на власній сторінці у Facebook.

"Як же дістали тупаки і маніпулятори. Від часу залежить! Чим пізніше час, тим більше у відвідувачів ресторанів "градус", менше страху і можливості для контролю! Вихідні - теж. Більшість людей у будні ходять сталими маршрутами і контактують з тими ж самими людьми. В вихідні непередбачено проконтактували і понесли заразу звичним маршрутом. Схаменіться вже! Наразі вільних місць в обласній реанімації Чернівців немає. Взагалі, навіть для "блатних"", – написав лікар.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще