На Буковині зафіксували різкий стрибок цін на основні продукти харчування. На споживчому ринку в Чернівецькій області вартість продуктів в листопаді підвищилася на 1% в порівнянні з жовтнем.

На зазначену величину змінилася ціна, як на продукти харчування, так і на безалкогольні напої. Лідерами подорожчання стали яйця (38,2%), цукор (18,9%). Також було зафіксовано зростання цін на рослинну олію на 4,3%, на хліб на 1,9%, на рибу і продукти з риби на 1,2%. Менш, ніж на 1% зросли ціни на молоко, м'ясопродукти і вершкове масло. Про таку тенденцію розповіли в Головному управлінні статистики Чернівецької області.

У той же час подешевшали фрукти на 5,8%, овочі на 1,7%, сири (тверді і м'які) на 0,8%.

Вартість на безалкогольні напої зросла на 0,2%. Алкоголь і тютюнові вироби подорожчали на 0,7%. Зросли ціни на комунальні послуги – квартплата, газ, вода, електроенергія на 6,3%.

Нагадавши, Знай писав, що ціни на картоплю різко злетіли на початку листопада. У жовтні вартість "другого хліба" була на кілька відсотків нижче. Експерти пов'язували зниження ціни на картоплю надходженням нового врожаю і сприятливою погодою для транспортування і первинного сортування і зберігання овоча. Але в листопаді ситуація різко змінилася.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також Знай повідомляв, що банкіри припускають, що до кінця 2020 року гривня може послабити свої позиції до 29 грн/Долар. Це може бути безпосередньо пов'язано з посиленням карантинних заходів і зростанням випадків захворювань ковидом.

Нещодавно Знай передавав, що українцям розповіли про Чорну п'ятницю. Коли чекати небувалих розпродажів і як встигнути зробити вигідні покупки.