Жителька Чернівецької області Марія Ватаман відзначила столітній ювілей - старенька чекала на святкування з родиною, однак настрій дещо зіпсувала захисна маска, яку довелося надягнути через карантин.

Подробиці повідомляє "Молодий Буковинець".

"Марія Леонтіївна Ватаман - ветеранка Другої світової війни. Жінка мешкає в селі Костичани Новоселицького району. Не зважаючи на поважний вік, вона досі бадьора і веде активний спосіб життя. Як і всі сподівається пережити коронавірус, а всякої біди, включно з війнами, жінка на своєму віку побачила чимало. Марія Леонтіїівна переконана, що потрібно вірити у краще і бути оптимістом - інакше життя перетвориться на очікування біди", - пишуть журналісти.

Буковинка відсвяткувала століття, фото: Молодий буковинець

З нагоди ювілею шановану у районі жінку привітали голова Новоселицької районної державної адміністрації Олег Мельничук та голова Ванчиковецької ОТГ Володимир Лупой. Вони з букетами квітів та з почесною грамотою завітали до Марії Леонтіївни, щоби побажати їй многая літа. Про конверт у повідомленні не йдеться, хоча він точно мав би бути у такий нелегкий, особливо для літніх людей, час.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадавши, Знай писав, що волонтери з Тернопільщини зібрали чергову передачу для бійців на Донбас. Цього разу на схід бійцям 24 бригади на Донбас вирушили засоби гігієни, смачні гостинці, кава, чай, солодощі. У посилці були навіть вареники. Волонтери продовжують збирати ще одну посилку, в якій будуть вже кабелі, плівка і багато іншого.

Також Знай повідомляв, що на Тернопільщині рідні загиблих на Донбасі військових нарешті отримали сертифікати на квартири. Родичі героїв розповіли, що обіцяного владою чекали 6 років. Зараз людям видали тільки сертифікати, а квартири будуть через 2 роки.

Нещодавно Знай передавав, що ветерани АТО / ООС після демобілізації звертаються до Фонду зайнятості, щоб повернутися в мирне життя і бути корисними суспільству. На Тернопільщині зареєстровано понад 600 ветеранів, які шукають роботу.