Чернівецький лікар-анестезіолог Андрій Носов розповів, в яких умовах сьогодні доводиться виживати як пацієнтам, так і медикам.

Реанімаційне відділення Чернівецької обласної лікарні переповнене важкими пациєнтами з коронавірусом. Вільне місце тут з`являється тільки тоді, коли хтось з пацієнтів помирає. Медик розповів Суспільному, що ліжко в реанімації тут пустує максимум 30 хвилин, і доставляють нового хворого.

Вже більше 10 місяців Андрій Носов працює без відпустки. Чернівецька обласна лікарня стала першою госпітальною базою, де приймали інфікованих. До реанімації беруть лише тих, хто вже не в змозі самостійно дихати.

Лікар зазначив, що тепер діапазон коронавірусу розширився, і до медзакладів потрапляють значно молодші пацієнти, ніж було навесні.

"Щочергування мої пацієнти можуть не дожити до ранку. Цього тижня була ситуація, коли пацієнт помер, тіло ще було у відділенні, а ліжко вже перестелили для іншої хворої", – каже анестезіолог.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

У відділенні багато нових медиків, яким до епідемії ще не доводилося працювати, тож інших умов вони просто і не знають. Разом з тим, за словами Аносова, деякі медпрацівники "втекли", а йому за це соромно.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, що не можна їсти і пити при коронавірусі, терапевт дав поради хворим.

Як повідомляв Знай.ua, коронавірус заважає боротьбі з іншими небезпечними захворюваннями, ВООЗ.

Також Знай.ua писав, мутація Covid-19 вразила вже п'ять країн, інфіковані сотні людей і мільйони тварин.