Кілька сіл на Буковині влітку серйозно постраждали від повеней. На дворі кінець листопада, а люди досі не побачили компенсацій.

Нібито влада відзвітувала про виплату грошей ще в жовтні, але українці навіть не чули про це. Так, в соцмережах опублікували ролик, на якому жителі сіл Стрілецький Кут і Ревна (Кіцманський район) скаржаться на невиплату коштів. Треба сказати, що саме ці села опинилися в епіцентрі стихійного лиха.

"У жовтні місцеві чиновники і президент Володимир Зеленський голосно заявили про те, що всі постраждалі від стихійного лиха на 100% отримали від держави компенсації. Але чи так це насправді? Жителі сіл Ревна та Стрілецький Кут Кіцманського району, які влітку опинилися в епіцентрі лиха, про компенсацію від влади нічого не чули", – йдеться у дописі до відео, опублікованому на каналі Чернівці Live.

Так, місцева мешканка Марія Сінчук розповіла, що єдина допомога, яку вона отримала, йшла від простих вірян - люди мовчки приносили продукти, допомагаючи жінці вижити. Від держави жінка не отримала жодної копійки.

"23 червня сталася у нас така велика несподівана трагедія. Вода хлинула прямо в гараж, на мене. Я була вдома одна. Курочки все потопились, поросята, песик кричали. Я не знала, що робити, як рятувати. 10 днів ми з дідом не могли прийти до тями, вийти з дому. Потім прийшли і допомогли волонтери. Державна комісія не була в будинку, з вулиці запитували, що сталося... Великі збитки, у нас немає грошей, щоб все привести до ладу", - розповіла інша місцева мешканка Ганна Стрієнко.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Раніше портал Знай.uа писав про те, що закарпатці поскаржилися Зеленському на "подвійні" платіжки: "Досить доїти!"

Також портал Знай.uа писав, що енергетичний ринок України спотворений, саме через це виникають збитки і підвищення тарифів.

Також портал Знай.uа писав, що у Хмельницькому двоє малюків загинули у власному будинку – батьки та комунальники звинувачують один одного.