Мешканка Буковини Марія Лахман стала місцевою легендою, і вже не перше десятиліття дивує Україну неабиякою волею та жагою до життя.

Жінка має свою пристрасть: вишивку, йдеться в сюжеті UA: Перший. Цю справу Марія дуже любить, і не покидає голки ні на день. Перший хрестик вишила ще дитиною, коли їй ледь виповнилося шість років. А коли була підлітком, сталася трагедія: дівчина втратила кисть руки. Здавалося б, травма мала відвернути пані Марію від рукоділля, та це спрацювало навпаки, і згартувало ще більше.

Майстриня з потрійною силою взялася за вишивання рушників, улюблена справа стала головною розрадою. "Починала шити, і вже ні про що не думала, більше не нервувала", - згадує жінка.

Сьогодні пані Марія вишиває портрети, свої роботи ніколи не продає. За довге життя дивовижна жінка зібрала колекцію з понад 200 робіт.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Борги з комуналки призведуть до арешту: як зрозуміти критичну точку Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Нагадаємо, Знай писав, що мешканка Чернівецької області Марія Ватаман відзначила столітній ювілей-старенька чекала святкування з родиною, проте настрій дещо зіпсувалаа.

Також Знай писав, що на Хмельниччині жінка відзначила столітній ювілей. До неї в гості прийшли всі діти, онуки і правнуки, а також завітали місцеві чиновники, щоб привітати з такою круглою датою.

Нещодавно Знай передавав, що Львівська довгожителька Анастасія Ксьондз відзначила свої 103-й день народження.