17-річна Софія Король із села Зелений Гай, що на Чернівеччині, зняла 5 документальних фільмів у рамках проєкту "Осінь на Плутоні 2.0".

"Осiнь на Плутонi 2.0" - це кінодокументалістика для школярів: культурно-освітній проєкт всеукраїнського масштабу. Його проводять за підтримки Українського культурного фонду. Підлітки з різних регіонів України співпрацюють із професійними режисерами та створюють короткометражні фільми про своїх дідусів та бабусь, вивчають методи документального кіномистецтва, отримують базові навички авторського кіно у форматі сторітелінгу.

Софія Король - громадська екоактивістка. Дівчина бере участь у міжнародних обмінах та ініціює соціальні проєкти.

"Мені подобається створювати щось нове, своє, тому я вирішила взяти участь у проєкті "Осінь на Плутоні 2.0". Хотіла висвітлити історію своїх бабусі та дідуся, які асоціюються для мене з українськими Ромео та Джульєттою. У них цікава історія закоханості. Скоро золоте весілля, і я ніколи не бачила, щоб вони сварилися. Пара досі зберігає вогник кохання від першої зустрічі", – каже буковинка.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Зокрема, Софія підготувала короткометражки "Вступне слово", "Пісня про любов", "Донька. Онуки. Настанови", "Розкажи", "Спомини... і мрії".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше портал Знай.uа писав про те, що Митрополит Епіфаній терміново звернувся до українців, тисячі маленьких янголят залишилися у біді: "Чужих дітей не буває".

Також портал Знай.uа писав, що доля змилувалась над незрячою дівчинкою з великими блакитними очима: найрідніші кинули її ще в пологовому

Також портал Знай.uа писав, що самотня українка усиновила трьох діток-сиріт і ледь втекла з рідного Донецька: "Куля не обирає"