Середня номінальна зарплатня мешканця Чернівецької області, який працює у штаті підприємства, установи чи організації, в жовтні склала 9 926 гривень.

Це вдвічі більше, ніж мінімальна зарплата по Україні (5 000 грн) та на 0,6%, ніж у вересні 2020 року, повідомляє Головне управління статистики на Буковині.

"Індекс реальної заробітної плати у жовтні п.р. порівняно з вереснем п.р. становив 99,6%. На 1 листопада п.р. загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати підприємств, установ та організацій становила 3,9 млн.грн, що на 9,2% менше, ніж на 1 жовтня п.р. Майже вся сума заборгованості (96,8%) припадала на економічно активні підприємства", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у Чернівцях відбувся другий тур виборів мера. Перші результати екзіт-полів оприлюднив Інститут соціології Маковецького. Відповідно до них, новим очільником міста залишається кандидат від партії Єдина Альтернатива Роман Клічук. Його противник, Віталій Михайлішин із одноіменної партії, програє виборчі перегони.

Нещодавно Роман Клічук, що змагався за крісло мера Чернівців, отримав позитивний тест на коронавірус.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Тепер і я приєднався до лав хворих на Covid-19. Сьогодні відчув себе вкрай погано: температура, слабкість. Одразу зробив тест, який виявився позитивним, і рентген, що показав пневмонію", - написав Клічук.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що Кернес потрапив до рейтингу найпопулярніших мерів України.