Малозабезпеченим чернівчанам виплатять по тисячі гривень допомоги, яку під час виборчих перегонів пообіцяв депутат міської ради Віталій Михайлішин.

Зокрема це рішення затвердили на сесії Чернівецької міської ради. На ці виплати з бюджету виділять три мільйони гривень.

Тисячу гривень зможуть отримати 3 тисячі чернівчан, які подали заяви у департамент соціального захисту.

Раніше під будівлею Департаменту соціального захисту у Чернівцях - черга. Десятки людей прийшли сюди, щоб подати заяву та отримати тисячу гривень матеріальної допомоги, яку пообіцяв кандидат у мери Віталій Михайлишин. В черзі зібралося понад 70 людей, більшість з них обурена тим, як взагалі відбувається процедура подання заяви.

Тим часом новоспечений мер Чернівців Роман Клічук збирається переговорити з урядом з приводу карантину та сподівається, що йому не доведеться бойкотувати, як це роблять очільники інших міст.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Раніше Роман Клічук заявляв, що планує відмовитися від зарплатні. Окрім посади мера, Клічук володіє мережею магазинів та кількома ресторанами у Чернівцях. Він зазначив, що вважає за потрібне відмовитися від мерської зарплатні, яку йому нараховує держава, та переправляти кошти на благодійність.

Нагадаємо, у 2020 році пандемія коронавірусу скоригувала плани на новорічні свята. Чернівці виключенням не стануть. На Соборній площі встановлять головну ялинку, і на цьому приготування закінчаться: жодних розважальних заходів влаштовувати не будуть.