Вихованці чернівецьких дитсадків можуть залишитися без новорічних подарунків за рахунок бюджету міської ради.

Проблема виникла із закупівлею солодощів, розповіла начальниця управління освіти Ірина Застанкевич, передає molbuk.ua.

12 листопада освітнє управління оголосило тендер на закупівлю дитячих новорічних подарунків, які мали обійтися бюджету у понад 2 мільйони гривень. За планом, мали закупити 21 тисячу новорічних пакуночків, кожен з яких мав коштувати близько 100 гривень.

Їх мали доставити до 20 грудня, але проведення тендеру призупинили через скарги учасників.

“Одна із кондитерських фірм написала скаргу в Антимонопольний комітет, тепер цю скаргу повинні розглянути. Але це орієнтовно 10 днів. І тому зараз дитячі новорічні подарунки під загрозою. Ми майже щодня телефонуємо до Антимонопольного комітету, щоби пришвидшили розгляд скарги. Та поки що нічого зробити не можемо, відповіді від Антимонопольного комітету немає, і, на жаль, це від нас не залежить. Ми дуже хочемо, щоби діти ці гарні подарунки отримали. Поки що навіть не прогнозую, як ситуація вирішиться”, - повідомили в управлінні освіти міськради.

Як зазначає Ірина Застанкевич, розгляд скарги в АМКУ має відбутися 21 грудня. І лише після цього стане відомо, чи вдасться закупити у дітям новорічні подарунки. До моменту, поки АМКУ не прийме рішення, управління освіти не має права укласти угоду.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадаємо, що в Україні можуть припинити процес усиновлення дітей.

Як повідомляв портал Знай.иа, на Тернопільщині дірявий дах у дитсадку "полагодили" скотчем.

Також Знай.иа писав, що у Тернополі батьки відстоювали право дітей ходити до школи.