Роман Клічук офіційно став міським головою Чернівців.

У п'ятницю, 18 грудня, новообрані депутати склали присягу, а мер міста приступив до своїх обов'язків. Під час виступу з трибуни новоспечений очільник міста подякував чернівчанам за довіру та назвав вибори 2020 року найскладнішими за весь час.

"Усвідомлюючи свою високу відповідальність, урочисто присягаю, що буду вірно служити громаді та народові України, неухильно дотримуватися конституції України та законів України, сприяти втіленню їх у життя, охороняти права, свободи і законні інтереси громадян, сумлінно виконувати свої посадові обов'язки", - сказав Роман Клічук.

Після цього новому меру вручили посвідчення та почесний ланцюг міського голови. Окрім того, новий градоначальник подякував попередньому мерові Чернівців Олексію Каспруку за підтримку.

"Я дякую Олексію Павловичу Каспруку, попередньому мерові, за підтримку, за те, що він є тут. Я розраховую на його підтримку в подальшому. Я дякую ще раз виборцям. Ми бачили, яка маленька активність була. Я дякую тим людям, які прийшли і проголосували за депутатів міської ради. Тому, дякую вам і чекаємо на плідну роботу. Тому що її є дуже багато, і ми маємо її робити. А я її буду виконувати чесно і прозоро разом з вами в одній команді", – додав Клічук.

До слова, Роман Клічук вщент розкритикував кадрові призначення чинного секретаря міської ради Василя Продана. Мова зокрема йде про призначення Андрія Ілюка на посаду глави патронатної служби міськради, який перейшов у "Рідне місто" зі "Свободи".

Тим часом новоспечений мер Чернівців Роман Клічук збирається переговорити з урядом з приводу карантину та сподівається, що йому не доведеться бойкотувати, як це роблять очільники інших міст.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще