Стало відомо про те, що житель Буковини намагався переслати «циркулярну пилу Гітлера» до Франції. Він сказав, що це запчастини.

Таким чином, повідомляється, що житель Буковини намагався відправити до Франції німецький кулемет MG 42, яка використовувалася ще за часів Другої світової війни.

Про це повідомили в прес-центрі Державної митної служби.

Зброя була розроблена ще в Німеччині і прийнята на озброєння Вермахту в 1942 році, і ось, через практично 80 років житель Буковини намагався переправити його до Франції.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

У декларації він вирішив вказати, що відправляє запчастини. На сканері стало зрозуміло, що це зброя. І це незважаючи на всі спроби зловмисника замаскувати його загорнувши у фольгу.

Воно було відправлено на експертизу, і щодо зловмисника розглядається питання стосовно складання протоколу через порушення митних правил.

Відзначимо, що MG 42 також має назви "газонокосарка Гітлера", "Косторіз", "Емга" і "хрестовик". Він міг виробляти 1200-1300 пострілів на хвилину, вести прицільний вогонь на відстань до 2000 метрів. Заміна стовбура у нього відбувалася тільки однією людиною за 6-10 секунд.

Нагадаємо, що на Харківському кордоні службовий собака виявив заборонені речовини в кабіні вантажівки.

Як повідомляв портал Знай, у селі Костилівка Рахівського району (Закарпатська область), поліцейський патруль зупинив КАМАЗ з повним дерева причепом.

Також Знай писав, що на прикордонників скоїли зухвалий напад під час патрулювання.