З 8 по 24 січня в Україні вводять локдаун, і новообрані чернівецькі депутати розповіли, що думають про це.

Так, депутати Чернівецької міської ради Наталія Фрунзе та Тарас Прокоп поділилися своїми думками про жорсткі карантинні обмеження у програмі Суть Речей на Радіо 10.

Наталія Фрунзе вважає, що локдаун виправданий лише тоді, коли ситуація із захворбваністю - критична. А ми, схоже, цей показник вже пройшли.

"Мені дуже дивно, що керівництво країни вже наперед, за місяць, чи більше, запланувало з 8 січня закрити всіх на локдаун. Це неможливо визначити, адже ми не знаємо, яка буде ситуація з хворими з 8 січня, тобто їх може бути значно менше, навіщо закривати. Все треба дивитися по ситуації, по кількості хворих, робити тестування, щоб ми розуміли. Так, люди хворіють, це правда, але, як нам показують останні дані, кількість хворих на COVID-19 зменшується. Якщо раніше було по 500 людей в день, то тепер 240-250, а це фактично вдвічі менше", - зазначає Наталія.

Аналогічної думки притримується і Тарас Прокоп. Депутат також впевнений, що введення карантину - таке питання, до якого потрібно підходити обережно, адже на одній чаші терезів - людське життя та здоров'я, на іншій - фінансове виживання та економіка.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Єдиного правильного рішення немає. Якщо ситуація дійсно критична, тоді максимальні обмеження доречні та є доцільними, коли ми розуміємо, що є дуже велика загроза саме життю і здоров’ю людей. Якщо ситуація буде більш-менш стабільна, тоді я прихильник того, щоб дотримуватися максимально усіх заходів безпеки, але давати можливість підприємцям працювати. Водночас потрібно забезпечити контроль за дотриманням заходів безпеки і тоді це буде збалансоване рішення. Ми маємо по пандемії ситуативно дивитися: конкретно у цей період – щотижня моніторити кількість - доцільно закривати, чи недоцільно", - каже Прокоп.

Нагадаємо, у МОЗ представили план вакцинації від Covid-19 на 2021 і 2022 рік.

Як повідомляв Знай.uа, зарплати Міністрів досягли астрономічних сум, в 30 разів більше за мінімалку.

Також Знай.uа писав, що коронавірус мутував і став на 70% небезпечнішим, офіційна заява уряду.