Роман Клічук, який місяць тому став новим мером Чернівців, дав 40 зобов'язань на наступний рік.

Як пише "Погляд", очільник міста пообіцяв розробити концепцію розвитку сполучення Чернівців з іншими містами та країнами, а також представити план розвитку окремих чернівецьких районів.

У місті мають запровадити програму громадського здоров'я, створити дорожній фонд, покращити умови проживання для студентів та розробити нові маршрути громадського транспорту.

До слова, чернівецька міська рада встигла ухвалити бюджет на 2021 рік, домовившись щодо усіх статей витрат до початку новорічно-різдвяних свят.

"Ми прийняли бюджет міста на 2021 рік. Його справді потрібно було прийняти до нового року, тому що в документ закладені захищені статті, наприклад, зарплата лікарів, освітян, а також життєво важливі платежі за комунальні послуги для шкіл, садочків, лікарень, витрати на прибирання та утримання міста загалом тощо. Без нового бюджету з фінансуванням цих напрямків могли б виникнути складнощі", - розповів Роман Клічук.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Тим часом маленьким мешканцям Чернівців замість солодких подарунків на Новий рік видадуть сертифікати на відвідування міських атракціонів. Сюрприз стосується діток дошкільного та молодшого шкільного віку.

До речі, у Чернівцях Соборна площа засяяла новорічними вогнями. Незважаючи на те, що через пандемію коронавірусу в місті відмовилися від проведення гучних святкувань та традиційного різдвяного ярмарку, атмосферу свята все ж вирішили створити.