У середу ввечері, 13 січня, у Щедрий вечір у селищі Красноїльськ (Чернівецька область) влаштували грандіозне свято Маланки.

Традиційний фольклорний вечір місцеві дуже люблять, і на честь свята перевдягаються у різних міфічних персонажів, повідомляє molbuk.ua.

фото: molbuk.ua

На Красноїльській Маланці головні персонажі - це автентичні Ведмеді, Баба, Дід, Жид, Цар і Цариця.

фото: molbuk.ua

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

фото: molbuk.ua

Протягом всієї ночі на Буковині лунала народна музика, а маланкарі ходили від хати до хати.

фото: molbuk.ua

Святкування продовжується і весь день 14 січня.

Тим часом у римо-католицькому храмі у Чернівцях встановили незвичайну різдвяну прикрасу-рухливий вертеп. На рухливий вертеп можна подивитися в римо-католицькому храмі Святого Архангела Михаїла-Санктуарій Матері Божої з Фатіми. Дане місце ніколи не проходять повз туристи, якщо відвідують Садгору.

Раніше у Чернівецькій області жителі села Петричанка влаштували на вулиці справжню різдвяну казку, прикрасивши все навколо мільйонами вогнів. Ілюмінацію таких масштабів вкрай рідко можна зустріти в невеликих населених пунктах України. На кадрах видно, що чернівчани прикрасили гірляндами не тільки будинки, а й паркани, і дерева навколо.

Як повідомляв портал Знай.ua прогноз на зиму 2020-2021 в Україні: синоптик попередив про -24 морози і снігопади.