З Нового року по всій Україні підняли ціни на комунальні послуги, тепер мільйони людей просто не розуміють, як вижити у нових реаліях.

Особливо помітно вирісла вартість газу, і в найскладнішу ситуацію потрапили буковинці, які мають невисоку зарплатню чи взагалі живуть на одну лише пенсію, пише "МБ". Зокрема, мешканці села Атаки на Хотинщині зараз не знають ні сну, ні відпочинку: майже з кожного подвір'я лунає звук бензопили.

фото: molbuk

Разом із сусідами Віктор Гороховський розпилює дерева та заготовляє дрова. Розповідає, що зараз у домівках намагаються по мінімуму вмикати батареї, а хату опалювати пічкою.

"У мене на газ йде дві тисячі гривень на місяць. А тепер із цим подорожчанням навіть боюся уявити, скільки треба буде заплатити. Моєї пенсії на це не вистачить. Тому замовив 10 кубометрів дров. Це обійшлося у 8,5 тисячі гривень. Сподіваюся, цього мені вистачить на дві зими".

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

фото: molbuk

Дід Федір із сином Тарасом не покладаючи рук пиляють стару акацію. Розповідають, що грошей навіть на дрова немає, що вже казати про газ.

"Мороз побив горіхи, то будемо їх рубати на дрова. Зараз за 300 кубів газу, які витрачаємо на місяць, треба заплатити більше 3000 гривень. І дрова дорогі – 800 гривень кубометр. Зазвичай на зиму треба 10 кубометрів. Хоча, можливо, якщо ця зима буде теплою, то вистачить 6-8. А ще ж треба і щось їсти. Субсидій немає. Зарплатні не вистачає. То де є старе дерево, спилюємо. Що ж поробиш…" – зітхає дід Федір.

фото: molbuk

Подружжя пенсіонерів Валентин та Зінаїда Писларі зізнаються: як зараз будуть виживати з такими цінами - навіть не уявляють.

фото: molbuk

"Ми з дружиною отримуємо 1700 гривень пенсії, а за газ сплачуємо 2000 з гаком. І ще ж старість підходить, треба щось відкласти "на болячки". А то нема звідки. Якби не допомога сина, не "витягнули" би. Кімнати опалюємо дровами. Котел вмикаємо на "двійку" – на більше боїмося підкручувати, щоби багато не нагоріло. Нам стає страшно, коли чуємо, що така велика ціна на газ. Усі люди стривожені. Це знущання з людей", – каже Валентин.

фото: molbuk

Нагадаємо, раніше Українців попередили про космічні штрафи за борги по комуналці: кого можуть "прив'язати" до батареї

Як повідомлявпортал Знай.ua, Українців змусять ще раз платити за ту ж комуналку: особливо важко буде без ОСББ

Також Знай.ua писав, що тарифи на газ знову жахають українців: скільки доведеться платити за доставку в 2021