Інспекція благоустрою, поліція та директори ринків мають об'єднатися, щоб побороти стихійну торгівлю на вулицях Чернівців.

Про це мер міста Роман Клічук заявив у прямому ефірі на своїй сторінці у Facebook. Очільник Чернівців зазначив, що тротуарних "окупантів" необхідно перевести на ринки.

"Вулична торгівля турбує наше місто не один рік. І мене це завжди дуже обурювало. Останній тиждень я проводив зустрічі і з патрульною поліцією, і з працівниками нацполіції, і з інспекцією з благоустрою. Поліція пояснює: більшість персоналу зайняті в контролі за дотриманням правил карантину. У патрульній кажуть, що їм не вистачає особового складу, тому у них в пріоритеті – ДТП, кримінал тощо. Інспекція з благоустрою не має права штрафувати і вимагати документи. Прийняли рішення, що працюватимемо разом і злагоджено. Маємо ще переговорити з власниками ринків. Спільними групами будемо робити все, щоб торгівлі стихійної не було. Ринки порожні, там є місця. Тому цю торгівлю треба впорядкувати. Не можуть бабусі стояти на тротуарах і продавати продукцію, яку вирощують. Маємо привести місто в порядок і перевести торгівлю з доріг на ринки", - зазначив Клічук.

Нагадаємо, щоденна робота очільника міста - це суцільна рутина, і доречно було б повернутися до формату, коли мер наживо відповідає на питання, які цікавлять містян. Про це на своїй сторінці в Instagram написав глава Чернівців Роман Клічук.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Я із задоволенням повернувся би до формату прямих ефірів у ФБ", - пише мер, - "У четвер, о 19.00 я буду готовий відповісти на всі ваші запитання. Найнагальніші з них ставте, будь ласка, у коментарях. З них і почнемо".

Раніше Роман Клічук заявляв, що планує відмовитися від зарплатні. Окрім посади мера, Клічук володіє мережею магазинів та кількома ресторанами у Чернівцях. Він зазначив, що вважає за потрібне відмовитися від мерської зарплатні, яку йому нараховує держава, та переправляти кошти на благодійність.