В мережі з'явилася декларація за 2020 рік, яку 12 січня опублікував колишній секретар Чернівецької міськради Василь Продан.

Окрім декількох квартир в Києві та Чернівцях, земельних ділянок та автівок, у декларації зазначено, що Продан зберігає майже 11 мільйонів гривень готівкою.

Також екссекретар не довірив банкам 709 тисяч доларів та 390 тисяч євро.

скріншот: Єдиний державний реєстр декларацій

Тим часом на Хмельниччині депутат міської ради задекларував 34 транспортних засоби. Мова йде про Сергія Ведернікова - депутата у Кам'янець-Подільському від партії "Слуга народу". Судячи із декларації за 2019 рік, яку було подано 16 грудня 2020 року, "слуга" має мотоцикл, вісім причепів, 16 вантажівок та 9 легкових машин.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, щоденна робота очільника міста - це суцільна рутина, і доречно було б повернутися до формату, коли мер наживо відповідає на питання, які цікавлять містян. Про це на своїй сторінці в Instagram написав глава Чернівців Роман Клічук.

"Я із задоволенням повернувся би до формату прямих ефірів у ФБ", - пише мер, - "У четвер, о 19.00 я буду готовий відповісти на всі ваші запитання. Найнагальніші з них ставте, будь ласка, у коментарях. З них і почнемо".

Раніше Роман Клічук заявляв, що планує відмовитися від зарплатні. Окрім посади мера, Клічук володіє мережею магазинів та кількома ресторанами у Чернівцях. Він зазначив, що вважає за потрібне відмовитися від мерської зарплатні, яку йому нараховує держава, та переправляти кошти на благодійність.

Разом з тим підвищення комунальних тарифів, особливо в умовах пандемії, це знущання над власними громадянами. Про це мер Чернівців Роман Клічук написав на своїй сторінці в Instagram.