У Чернівцях працює Центр реабілітації для дітей з інвалідністю "Особлива дитина". Одна з його пацієнток - Христинка, яка з народження прикута до інвалідного візка.

Тут вже декілька років дівчинка проходить курс реабілітації, і мама дівчинки каже, що ситуація змінюється на краще, пише "МБ".

“Ми лікувалися у різних центрах України, були також в Ізраїлі. Вся наша сім’я мріє, щоби Христя ходила ніжками, бігала, гралася з однолітками. Терапія їй дуже допомагає, її стан покращується”, – розповідає мама Наталія.

У маленького Миколки серйозний діагноз - лейкодистрофія, тож хлопчик потребує постійної реабілітації.

“За період перебування в центрі у Миколки є великі досягнення: покращилася фізична активність та розумові здібності. Центр став для нас великою родиною, де завжди радо допоможуть”, – розповідає мама Світлана.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

фото: МБ

В центрі проводять як індивідуальні заняття, так і групові. Тут працюють психологи, логопеди, фізичні терапевти, корекційні педагоги.

“Бували випадки, коли лікарі не давали дитині втішних прогнозів, але завдяки наполегливості та нашій допомозі такі дітки виживають всупереч діагнозам. Наше основне завдання – допомогти дітям прийняти себе, усвідомити, що вони важливі", – каже педагогиня центру Христина.

Тут займаються пацієнти від трьох до вісімнадцяти років. Якщо ситуація критична – батьки звертаються і раніше.

Центр реабілітації дітей з інвалідністю “Особлива дитина” працює в Чернівцях вже 10 років. Тут лікування проходять дітки з аутизмом, ДЦП, синдромом Дауна та іншими серйозними захворюваннями.

Нагадаємо, закарпатець з інвалідністю став жертвою юної злодійки на очах у перехожих: "Зняла і втекла"

Як повідомляв портал "Знай.uа", на Буковині олень змусив жінку мучитися з інвалідним візком, злості не вистачає: "купив за шматок сала"

Також, "Знай.uа" писав, у Харкові хворого пенсіонера силою і матами саджали на вільне місце, боляче дивитися: "Здохніть вже"