Мер Чернівців Роман Клічук взявся за вирішення питання безпритульних тварин у місті.

На своїй сторінці в Instagram градоначальник зазначив, що ця проблема заважає як самим хвостатим, так і людям, які з ними контактують.

"Дуже багато запитань, які ви ставите в коментарях чи в особистих повідомленнях, стосуються тварин, які живуть на вулицях міста. Та й взагалі я помітив, що ця проблема мало кого полишає байдужим. Найзапекліші суперечки точаться на ФБ під постами як про людей, що постраждали від вуличних тварин, так і про тварин, що постраждали від людей.

На щастя, у світі вже навчилися вирішувати питання регуляції чисельності тварин у містах розумними та гуманними способами. Для цього розробляються комплексні програми, які регламентують увесь алгоритм поводження з безпритульними тваринами: від відлову до прилаштування в добрі руки. Саме таку програму планують розробити для нашого міста волонтери @nbd.ua ГО «Небайдужі» спільно з Міжнародним Благодійним фондом «FOUR PAWS International» та ТОВ «Чотири лапи Україна».

Я мав з їхніми представниками цікаву зустріч, яка завершилась підписанням меморандуму про співпрацю. Звичайно, у програмі має бути задіяне і наше МКП «Центр стерилізації тварин». А ще «Чотири лапи Україна» пропонує в деяких напрямках реалізації програми безоплатну допомогу.
Що ж, перший крок зроблено. Надалі буду інформувати вас про всі новини, які стосуються цього питання", - написав Клічук.

скріншот: Instagram Романа Клічука

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Нагадаємо, щоденна робота очільника міста - це суцільна рутина, і доречно було б повернутися до формату, коли мер наживо відповідає на питання, які цікавлять містян. Про це на своїй сторінці в Instagram написав глава Чернівців Роман Клічук.

Раніше Роман Клічук заявляв, що планує відмовитися від зарплатні. Окрім посади мера, Клічук володіє мережею магазинів та кількома ресторанами у Чернівцях. Він зазначив, що вважає за потрібне відмовитися від мерської зарплатні, яку йому нараховує держава, та переправляти кошти на благодійність.

Разом з тим підвищення комунальних тарифів, особливо в умовах пандемії, це знущання над власними громадянами. Про це мер Чернівців Роман Клічук написав на своїй сторінці в Instagram.